zondag 25 september 2011

Sabine De Vos meter Acres of Hope


Op 27 november stappen 630 lagere schoolkinderen voor het derde jaar op rij voor het goede doel, Acres of Hope. Sabine de Vos is meter van deze actie.De voorbije twee jaar werd telkens meer dan 10 000 euro ingezameld voor vzw Kindsoldaten en vzw Morning Tears.

Dit jaar gaat de opbrengst van de actie naar vzw Acres of Hope die met het geld een school en waterputten wil bouwen in Liberia.De kinderen krijgen hierover op school uitleg door vrijwilligers om zo vertrouwd te raken met het begrip ‘ontwikkelingssamenwerking’.

De kinderen zamelen op voorhand geld in en bovenop het ingezamelde totaalbedrag schenkt de gemeente 4000 euro aan vzw Acres of Hope. De officiële overhandiging van de cheque vindt plaats op 27 november om 14.45 uur aan de gemeentelijke Sporthal.

Voor meer info kunt u terecht bij de bevoegde schepen Sabine De Vos.De 630 leerlingen van de Latemse scholen stapten vrijdag 27 november, ondanks het barslechte weer, 6.733 euro bijeen voor het goede doel: de vzw Acres of Hope. Samen met een gemeentelijke toelage van 4.000 euro, dekt dit het tekort dat de vzw nog had om in Liberia een school en waterputten te bouwen. Sabine De Vos was meter van de actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten