zaterdag 24 september 2011

Sabine De Vos op verjaardagsfeest Bart Peeters 'Peter Live'


Op 27 november viert Peter Van de Veire feest. Bart Peeters wordt binnenkort immers vijftig jaar, en dat zal hij geweten hebben. In een speciale aflevering van 'Peter Live' wordt Vlaanderens bekendste televisiepersoonlijkheid vakkundig in de bloemetjes gezet. Ook door Sabine De Vos.

Peter Van de Veire belooft vrijdag een viering in stijl. Bart Peeters, die op maandag 30 november vijftig wordt, wordt gehuldigd op een manier die bij hem past. Niet met een saai carrièreoverzicht, maar met een spetterende show waarin hij verrast wordt met opzienbarende muzikale acts en straffe stunts, ook Sabine De Vos is van de partij.
Peter gaat daarbij op zoek naar de verschillende gedaantes van Bart: de grapjas, het emomens, de zanger, de godfather en de Don Juan. Allemaal worden ze op grootse wijze gevierd.
Bart Peeters schrijft graag liedjes en die liedjes slaan aan. Met The Radio’s had hij succes van Duffel tot Dakar en ook ’s mans soloplaatjes vallen overal in de smaak. Vrijdag zetten de allergrootste namen uit de Vlaamse muziekwereld Barts liedjes naar hun hand. Sabine De Vos, Sofie van Moll en Geena Lisa brengen Sex Machine van James Brown. Bart zelf zorgt die avond voor het feestelijke slotakkoord.

Ook als televisiepresentator behoort Bart tot de galerij der groten. Voor het brengen van baanbrekende programma’s en het lanceren van nieuw, jong talent verdient hij een hoofdstuk in de vaderlandse televisiegeschiedenis.
Maar ook al wordt hij alom geprezen als een volleerd vakman, zelfs in de programma's van Bart Peeters durft het wel eens goed fout te lopen. Hij mag die momenten misschien vergeten zijn, maar Peter Van de Veire nog niet.

Bart zorgt zelf al jaren voor entertainment van de bovenste plank. Vrijdag wordt hij in dezelfde waar terugbetaald. Hij komt oog in oog te staan met zijn meest opmerkelijke televisiedaden, wordt het slachtoffer van zijn eigen fantasie en wordt bezongen door een wel heel grote meneer.
Bart Peeters wordt vijftig. Dat verdient een bloemetje, vindt Peter Van de Veire. Daarom wordt Peter Live voor één keer Peeters Live. Bart Peeters hoeft zich volgens Van de Veire geen zorgen te maken. 'Muziek is de rode draad in de uitzending; we gaan hem niet verrassen door zijn eerste lief op te voeren dat hij daarop nog eens moet binnendoen. Het is zijn show, niet de mijne.'
Van de Veire wil in de uitzending álle hoekjes en kantjes van Bart Peeters belichten: de muzikant, de tv-maker, de grapjas, zelfs de 'godfather'. 'Bart heeft toch altijd een schare mensen rond zich die hij nodig heeft.
Hij is ook geen grijze muis, er zijn dus ook mensen die níét van hem houden. Ik heb mijn boekhoudster nog gemaild: zij heeft namelijk een hekel aan Bart. Hij weet dat hij dat gevoel oproept, hij is iemand die geen compromissen sluit. Jaren geleden maakte hij voor VTM programma's als De liegende doos en De vliegende doos.

Ik zie het niemand in 2009 doen: met een kroon op zijn hoofd een programma maken met in de hoofdrol kartonnen dozen.' Ook 'de verleider' wordt belicht: 'Televisie erotiseert en met de humor van Bart Peeters is dat een gouden combinatie. Bart heeft iets guitigs, dat woord is voor hem uitgevonden. Als je hem ziet lachen, denk je: nu schijnt de zon. Volgens mij kent die man geen regen.'
Van de Veire herinnert zich vooral Pop Elektron, waarin Peeters muziek en wetenschap combineerde. 'Een héél maf programma. Die schizofrenie van Bart Peeters blijf ik fantastisch vinden.
In Het peulengaleis hangt hij de janet uit in de Gamma, maar tegelijkertijd presenteert hij ook een programma als Eurosong. Dat maakt hem uniek. Er is geen tweede Bart Peeters. Gelukkig maar, hoor ik zeggen: hij kan soms nogal vermoeiend zijn.' Sabine De Vos gaf een spetterend optreden en nog een boek weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten