maandag 7 januari 2013

Sabine De Vos BRT omroepster 14-6-1998


Sabine De Vos , BRT omroepster van dienst op 14-6-1998
 
Sabine De Vos (Lochristi, 20 juli 1967) is een Belgische presentatrice, politica en schrijfster.

De Vos woonde tot ze vier jaar oud was in Lochristi. Daar baatten haar ouders een slagerij uit. Daarna verhuisde ze naar Sint-Amandsberg. Haar middelbare school sleet ze op drie verschillende scholen om uiteindelijk te eindigen op de school waar ze het liefst zat: het Koninklijk Atheneum Voskenslaan in Gent. Sabine studeerde moderne talen.

Aan de universiteit studeerde De Vos Oosterse Filologie. Ze studeerde uiteindelijk met onderscheiding af als Japanoloog met een thesis over overzeese prostituees. Later volgde nog een Postgraduaat Taalbeheersing en Bedrijf met meer economie, boekhouden en recht. Tijdens haar studies werkte ze als hostess en fotomodel.

In 1997 werd haar eerste zoon, Indiana, geboren. Amper een jaar later beviel De Vos van haar tweede zoon, Noah. Ze woont nu in Sint-Martens-Latem. In september 2006 trad ze in het huwelijk met Erwin Cuyckens.

Haar debuut als presentatrice maakte Sabine in 1990 de talentenjacht Sterrenwacht, gepresenteerd door Luc Appermont. Ze werd uiteindelijk vierde en mocht een stemtest doen bij Radio 2.

In 1992 werd De Vos omroepster. Ze verving Jo De Poorter. Dit bleef ze doen tot 2000. Toen was voor De Vos de uitdaging er enigszins af en werd het ook te zwaar om te combineren met haar gezin. Ze verdween toen tijdelijk van het scherm.

Het hoogtepunt in De Vos' tv-carrière kwam er met De Droomfabriek. Dit programma presenteerde ze samen met Bart Peeters en Rani De Coninck. Het programma was één van de kijkcijfertoppers van TV1 (nu Eén genaamd). In De Droomfabriek mochten kijkers hun dromen opsturen en die werden dan door de programmamakers waargemaakt. Fragmenten uit De Droomfabriek worden nog vaak getoond in andere programma's.

Naast De Droomfabriek mocht Sabine De Vos nog verschillende andere programma's presenteren: het huwelijk van prins Filip en Mathilde d'Udekem d'Acoz, de openingsshow van Kom Op Tegen Kanker, enzovoort. Ze was ook een reporter voor Vlaanderen Vakantieland en was te gast in talloze programma's.

Medio 2002 was De Vos opnieuw te zien op het televisiescherm, dit keer op de commerciële zender VT4. Daar presenteerde ze het programma Spoorloos. VT4 heeft Spoorloos inmiddels stopgezet.

Als presentatrice is Sabine De Vos nog af en toe te zien op Vitaya.

3 opmerkingen:

 1. televisie kijken is niet saai meer.....laat films, documentaires maar achterwege....een hele avond de goedlachse mooie belgische in beeld....helaas zonder schotel niet meer te bewonderen door mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. batsleer etiiene17 juni 2008 om 14:47

  sabine
  heb met veel aandacht uw artikel gelezen in dag allemaal ivm "Willy die zonder reden blind....
  Zoals u aanhaalt .....zou het kot te klein zijn. Ik dank dar er meer mensen zo zouden moeten reageren, want de opvoeding gebeurt thuis en niet op school .... de school help!!!
  De mensen willen teveel welvaart en hebben geen tijd meer voor hun kinderen.

  Ik hoop dat u zich daar verder voor inzet en wens u veel sterkt toe ...
  alsik met iets van dienst kan zijn
  wil ik altijd mijn beste beentje voorzetten ,

  Beleefde groetje Etienne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. It's actually a nice and useful piece of info. I'm
  happy that you just shared this helpful info with us. Please stay
  us up to date like this. Thank you for sharing.
  My page ; apartments for rent

  BeantwoordenVerwijderen